info@dia-yazilim.com
0 (216) 414 84 62
Bu durumu bir örnek ile anlatalım; F10 veya Dia Yazılım logosu üzerine tıklayarak arama motoruna gelebiliriz. Klavyemizden Alt+S tuşuna bastığımızda arama motoruna örneğin Cari kartlara gelelim. Daha sonrasında yön tuşlarımız ile Cari kısmı içerisinde Cari kartlara gelip enter tuşuna basarsak cari kart içerisine girebilmekteyiz.
Bu alanımızın favori alan olmasını istersek Alt+F tuşuna bastığımız takdirde Ana menümüzdeki favoriler alanına geldiğimizde Cari kart listemizin favoriler alanına geldiğimizi görebilirsiniz.
Tekrardan sayfamıza dönersek; burada pek çok filtreleme alanları mevcuttur. Gördüğüm alanların dışında başka bir alan daha görmek istiyor isem F11 tuşuna baştığımda ya da mouse ile liste başına tıkladığımda kolonlar alanında istediğim başlıkları bulabilirim.
Eklemek istediğim başlığa gelerek enter a basınca ilgili alanı getirebilirim. Daha sonrasında listelerde metinsel filtreleme yaparken filtrelemede istenilmeyen alanların gelmemesi için ! işaretini kullanırım. Örneğin şehir alanımıza geldiğimizde !istanbul dediğimde filtreleme alanım bana istanbul cari kartlarını getirmedi. Ctrl+S ile filrelememi silerek listelerde metinsel kolonlarda boş alanları filtrelemek için = i kullanırım.
Örneğin tekrar şehire geldiğimizde şehir alanının boş olanını filtrelemek istiyorum diyip = enter tıkladığımda şehir alanı boş olan cari kartlar listelenmektedir.
Ctrl+S ile geri geldiğimizde Listelerimizde sayısal filtreleme alanlarında belirlenen rakamı büyük olan rakamları filtrelemek için örneğin bakiyeye gelip >1000 enter dediğimizde 1000 değeri üzerindeki bakiyeleri getirdiğini görebilirsiniz.
Eğer listelerimizde sayısal alanlarda iki farklı değer aralığını görüntülemek istiyor isek örneğin (Ctrl+S diyerek) cari koda gelerek süreci ifade edelim. İki değer arasına : koyarak enter diyelim. Ekranda cari kartları görebilirsiniz.
Listelerimizde metinsel kolonlarda bir değer ile başlayan ve içerisine o değer alanını filtrelemek istediğimde yani Ünvana gelip D ile başlayan ünvanları aramak için D: yazıp enter dediğimde D ile başlayan cari kart listesine ulaşabilmekteyim.
Ctrl+S ile işlemimi silip geri dönerek listeler üzerinde ok tuşları ile görüntülemek istediğim cari kartı klavyeden boşluk tuşu ile seçip F5 dediğim takdirde ilgili cari kart listesine gelebilmekteyim. F2 kaydet ile işlemlerimi yapıp çıkış sağlayabilmekteyim. Buradaki;
F4 tuşum eklemek istediğim kuruluş sahışları getirir.
F6 listemimi incelememe yardımcı olur.
F7 ilgili cari kartı silmeme olanak verirken, F8 listemdeki cari hesap taksitleri, cari hesap durumu, cari vade ekstre raporu vb. gibi alanları getirir. Aynı zamanda listemi dışarıya exel, text, html veya pdf formatında atabilirim.
F12 modülü ise her modülümün altında bulunan ve modül ile ilgili bilgilerin bulunduğu alandır.
Liste alanlarımda listenin en sonuna gitmek için Ctrl+N, Ctrl+T tuşuna bastığımda ise tekrardan yeni sekme açarım. Yeni sekmede Alt+S ile alanımı temizleyip stok yazıp stok malzeme listesine gelebilmekteyim. Alt+P yazdığımda ise aktif pasif ekranına atanabilirim. Pasif ekranında pasif ürünlerimin olup olmadığını görebilirim.
Cari kartlara geri gelip fatura ekleyelim. Klavyeden F10 tuşuna gelerek ve arama motorunu Ctrl+S ile temizleyerek mal alım faturasına girelim. Yön tuşları ile cari koda geldiğimde ...’lı alana geldiğimizde F1 e basarak ilgili alanın listesine atacaktır. Listemi seçerek yön tuşları ile alt satıra gelirim.
Kalemler alanına geldiğimizde (Ctrl+K) listeden bir stok kartı seçip kod alanına gelip listeden ilgili ürünlerimi seçtiğimde shift+enter diyip tekrardan listeye geldiğimde yeniden shift+enter diyip ürünlerimi seçip miktarıma örneğin 500 adet yazarak ve ilerlediğimde tekrar bu alana gelip Ctrl+Y dediğim takdirde görmüş olduğunuz gibi verinin altında kalan tüm satırlara aynı kopyalama işlemini uyguamaktadır.
Örneğin birim fiyatına 1500 dediğim takdirde ve alanıma gelip Ctrl+Y ye bastığımda ilgili satır alanlarını aynı şekilde kopyalayacaktır. F2 Kaydet diyerek tekrar çıkış sağlayabilirim.
Cari kart listemde iken ilgili cari alanlarımın ne zaman oluşturulduğunu öğrenmek için örneğin .08. dediğim takdirde bana 8. Ayda oluşturulan carilerimi getirecektir. Tüm işlemlerim bittiğinde seçili olan sekmemi kapatmak için Ctrl+V ye basarak ilgili alanlarımı kapatıp tekrardan en başa dönebilirim. Alt F4 e bastığım takdirde de buradan çıkış yapabilirim.